År 2013 såddes ett frö...

Efter att ha läst allmän behörighet på EUU i Nyköping så registrerade jag namnet Halmstads elektriska. Namnet hade blivit ledigt någon gång på 1900-talet när Halmstads elektriska belysningsverk (grundat 1890) blev Halmstads elverk.

 

Som en Halmstadson med rötter på Väster sedan långt tillbaka och uppvuxen på Fyllinge, kändes det helt rätt, och jag började i väldigt liten skala med någon badrums- och köksrenovering här och där.

 

Medan jag låg ute på resejobb i Norge på först Østfold sykehus, och sedan Gardermoen så växte sakta företaget, och i starten av 2017 var jag redo att ta steget fullt ut.

 

Sedan början av min elektrikerkarriär 2004 hade jag varit med på otaliga mastodontprojekt (Martin & servera, västerviks sjukhus, Friends arena mfl.), och sett hur det går till i större skala, så det var en stor omställning redan från starten, att driva allt i mindre skala.

 

Visionen från början har varit att sikta brett, och göra det omöjliga möjligt inom el. Detta var av nödvändighet från början, men också såklart för att variation förnöjer, och visst är det kul med nya utmaningar?

 

Sedan starten har vi gjort det mesta, allt från att laga elsparkcyklar till att hyra ut oss till storprojekt (vi har bland annat gjort gästspel på Karlatornet i Göteborg).

 

Eftersom många i min familj arbetar inom verkstadsindustrin och att jag så att säga är uppväxt på verkstadsgolvet, så ligger industrijobben mig extra varmt om hjärtat, och det är enligt mig våra viktigaste kunder. Inte minst för att så mycket av industrin lagts ned eller flyttat utomlands.

 

Några milstolpar

  • Grundat 2013
  • Hösten 2016: det Japanska slagskeppet YAMATO köps in
  • Heltid from Januari 2017
  • September 2017 blev det ett aktiebolag
  • 2019 var vi två personer
  • 2020 fick vi frågan om att göra Hotell Mårtensson i Halmstad (Där jobbade min gammelfarmor Alma tills hon var 80 år!)
  • 2022 har vi växt till 7 personer, kontoret och verkstaden flyttas nu från källaren och garaget på Sperlingsgatan till Skallebackavägen 13 på Flygstaden i Halmstad.

 

Halmstads Elektriska 20181017 077 2 Redigera