Laddboxar

Vi säljer laddboxar från ett flertal märken och är även officiell partner till Tesla.

Exempelvis:

Zaptec

Tesla

Ctek

Charge-amps

Vi erbjuder fastpris på installationer för både större och mindre projekt, kontakta oss för offert!

Kontakta oss

Smarta Hem Halmstad Elektriska 220309 0024 Redigera
Laddbox Ctek (1)

Grönt avdrag

Vi erbjuder fastpris med Grönt avdrag - 50% på totalkostnaden, upp till 15000 kr per laddpunkt.

Som privatperson fungerar det som husavdraget, du betalar fakturan till rätt belopp, sedan ansöker vi om resten hos skatteverket.

Som företag eller bostadsrättsförening så får ni söka bidraget själva via naturvårdsverket.

Varför laddbox? Fungerar det inte med ett vanligt vägguttag?

Detta är först och främst en säkerhetsfråga, vanliga vägguttag är inte konstruerade för att leverera hög effekt under lång tid.

Dessutom beror det inte bara på själva uttaget, utan på installationen i övrigt, varje kopplingspunkt är en risk när det gäller el, därför så ska man ha så få kopplingspunkter som möjligt till apparater med hög belastning.

Det har skett ett flertal bränder i Sverige och Europa vid elbilsladdning i vanliga uttag, därför är det inget vi rekommenderar om det inte är i absolut nödfall.

Hur snabbt laddar jag? Begreppen- kW och kWh, strömstyrka och effekt

kW är beteckning på effekt och kWh är beteckningen på energi - Alltså effekt i arbete. 1 kilowatt i en timme är 1 kilowatt-timme.

Vanligtvis i ett småhus i Sverige har vi tre faser och 16, 20 eller 25 Ampere som huvudsäkringar.

16A på tre faser ger ca 11kW effekt, 20A på tre faser ger ca 14kW effekt, och 25A på tre faser ger ca 17kW effekt.

I en vanlig villa så rekommenderar vi en laddboxinstallation för 11kW och en huvudsäkring på minst 20A. Det innebär att ni kan ladda 11kW per timme i er bil. En bil med 75 kWh batteri laddar då från helt tomt till fullt på ca 7 timmar.

Laddboxarna är ofta byggda för en effekt på 22kW, det är för att man i större installationer för bostadsrättsföreningar och andra fastigheter ofta monterar flera laddboxar på samma matning. - det kan då vara ca 3-7 laddboxar som delar på 22kW.

Laddbox i Falkenberg Halmstad och Laholm

Med över 200 laddboxar av olika märken installerade här på västkusten så kan vi kalla oss varma i kläderna.

Vi håller även själva på med bytet från fossilbil, och även om det ligger lite efter på service-bilssidan jämfört med personbilar så kör vi numer övervägande elbilar.

Vi erbjuder snabb installation och service i Halmstad, Falkenberg och Laholm och har laddboxar och tillbehör på lager i Halmstad.

Tveka inte att höra av er till oss för offert!

Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Från och med 1 januari 2025 blir det krav på laddbox för parkeringsplatser med över 20 platser.

Det är inte en förlustaffär då ni kan debitera för den effekt ni levererar!

Med det gröna avdraget så finns även möjlighet att få upp till 15000 kr per laddpunkt i bidrag.

Vi kan även hjälpa er att installera snabbladdare som levererar DC-ström. Det finns ett stort urval av snabbladdare på marknaden, men de kräver oftast minst 63A i tillgänglig effekt. Hör av er till oss om ni har frågor eller är intresserade av en offert!

Lastbalansering, vad är det?

När man talar om lastbalansering för laddboxar så handlar det om en enhet som prioriterar ner laddningen mot hushållets eller fastighetens övriga el. Detta är i sig inget nytt, utan används ganska ofta när det gäller elpannor för uppvärmning av hus och varmvatten.

Lastbalansering är inget krav för att laddboxen ska fungera, men det kan vara en bekvämlighet, så att risken för att huvudsäkringen löser ut minskar.

Det finns flera olika typer till de olika tillverkarna och jag ska ta några exempel här nedan.

Trådad lastbalansering

Lastbalanserignen kommunicerar med laddboxen trådbundet via modbus eller nätverkskabel. Fördelen är att det är mycket stabilt och inte så lätt störs ut.

Denna variant använder man ofta i större installationer, och exempel på märken som har detta är Tesla, CTEK, Garo, Chargeamps och Zaptec(pro).

Trådlös kommunikation via RF

Detta är en stabil trådlös kommunikation som kommunicerar lokalt med laddboxarna. Det är en teknik som lastbalanseringen från Easee använder.

Trådlös kommunikation via WIFI

De flesta lastbalanserare för hemmamarknaden använder idag WIFI för att kommunicera med laddboxen. Det finns olika lastbalanserare, men den vanligaste vi monterar är Enegic. Exempel på märken som kan använda trådlös kommunikation via WIFI är Easee, Zaptec, och DEFA

Snabbladdning - Vad är det?

Snabbladdning när det gäller elbilar är laddning med likström. Detta är endast aktuellt på ställen med god tillgång till el. I normalfallet kräver det ledig kapacitet på minst 3-fas 63A

Vi kan hjälpa er att installera snabbladdare på er fastighet, tänk på att om kapaciteten inte finns från början behöver man förmodligen bygga om anläggningen i samråd med nätbolaget.

Hör av er till oss om ni behöver rådgivning eller vill ha offert!

Elbilsladdning och solceller?

Det är bra ekonomi att kombinera elbilsladdning med solceller, det är alltid bra att kunna utnyttja den el man själv producerar. Och kan man även sälja den egenproducerade elen till laddande kunder så är det ju ännu bättre.

Det finns dock risker med detta, och har man en anläggning för solel i sin fastighet är det bra att vara medveten om dessa risker.

Solen skiner på dagen, laddning sker ofta på nattetid. Detta innebär att anläggningen ej får vila, utan hela tiden går varm. Med extra slitage på komponenter som följd.

Det är en god ide att besikta sina anläggningar med jämna mellanrum!

En seriös nyinstallation går igenom dessa risker och uppgraderar anläggningen vid behov, men av erfarenhet så är det inte ofta det blir så. Särskilt inte när det är en firma som installerar laddinfrastrukturen och en annan firma som gör soljobbet.

Vi kan erbjuda helheten till dig som kund och utför installationer och service i främst Falkenberg Halmstad och Laholm.

Vi erbjuder även periodisk kontroll och besiktning, vilket är en bra idé för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vi har god erfarenhet av olika märken, både från felsökningar av andras installationer som vi råkat på och såklart från våra egna installationer.

Alla har sina styrkor och svagheter, men favoriter hos oss är Zaptec och Easee för hemmamarknaden och GARO samt CTEK när det gäller publik ladding.

Vi installerar dock alla förekommande märken, och är öppna för era synpunkter och speciella krav!

Hör gärna av er till oss i Halmstad för konsultation och offert!